Tijdens de studiedag van 3 oktober hebben we onze tijd goed besteed. We startten de ochtend met een training waarin we ons vooral hebben beziggehouden met het expliciete directe instructiemodel (EDI). Dit is een bewezen aanpak om de effectiviteit van de lessen te verhogen. Het zorgt voor meer succeservaringen en betere prestaties bij alle leerlingen. De leerkracht voor de groep is hierbij de sleutel tot succes!

Na afloop van deze intensieve ochtend hebben wij de school gereed gemaakt voor de start van de kinderboekenweek. Het thema dit jaar is: "Kom erbij!".

studiedag 1

studiedag 2studiedag 3studiedag 4

Afgelopen week was het op Merlijn de week van de gezonde pauzehap. In alle groepen konden de leerlingen smullen van verschillende groenten en fruit.
Ook via projecten werd aandacht besteed aan gezonde voeding.

afbeelding gezonde pauzehapafbeelding gezonde pauzehap1

klaar voor de startHet team van Merlijn is in de voorbereidingsweek druk bezig geweest met alle voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Leerlingen zijn doorgesproken, plannen zijn opgesteld en lokalen zijn tot in de puntjes verzorgd. We zijn natuurlijk heel benieuwd naar alle mooie, spannende, interessante vakantieverhalen.

Wij zijn er helemaal klaar voor en hebben er veel zin in jullie aanstaande maandag weer op school te mogen begroeten!

De inloop deze ochtend is dan ook extra lang en duurt tot 08.30 uur. Zo is er de mogelijkheid voor eenieder om even rustig kennis te maken met de nieuwe leerkracht, het lokaal te bekijken en de nieuwe plek in het nieuwe lokaal te vinden.

drama

Het schooljaar is nog niet begonnen, of wij hebben de eerste teamscholing alweer gevolgd. Met veel enthousiasme leerden de trainers van Pier K ons over allerlei leuke manieren om de kinderen verder te kunnen ontwikkelen op het gebied van toneel. Mooie werkvormen om elkaar beter te leren kennen, ook voor ons als team!