Juf Manon zal dit schooljaar alle dagen van de week voor groep 7 staan. Lees hieronder verder over de belangrijkste onderdelen die wij in deze groep aan bod laten komen. 

groep7

Groep 7 - juf Manon

Veel nieuwe dingen leren

Met rekenen leren we veel over breuken, procenten en decimalen. Dat is best lastig maar wel belangrijk. De kinderen leren ook grafieken, kaarten en tabellen lezen. Door zinnen taalkundig en redekundig te ontleden, krijgen de kinderen meer inzicht in taal. Dit is straks ook belangrijk bij het leren van andere talen.

Kiva

Een goede sfeer in de klas is onmisbaar. Met behulp van de Kiva-methode maken we regels met elkaar en weten we hoe we pesten aanpakken als het gebeurt.

Wereldoriƫntatie

Met 'Geschiedenis' leren de kinderen wat oorlog betekent en heeft betekend in het leven van mensen. Bij het vak aardrijkskunde staat Europa centraal. Alle landen komen aan bod. Door 'topomasters', de digitale topografiemethode, leren de kinderen veel leuke weetjes.  

Veiligheid voorop!

Groep 7 leert veilig fietsen in het verkeer. De lessen worden afgesloten met een theoretisch en praktisch verkeersexamen. Als een kind het niet haalt mag hij/zij dat overdoen in groep 8. Wij vinden het belangrijk dat kinderen het verkeersdiploma halen, voordat ze naar het voortgezet onderwijs gaan.

Specialisten aan het woord

In groep 7 is er veel bezoek van specialisten. Er wordt voorlichting gegeven door 'Bureau Halt', de brandweer, mensen met een beperking en defensie. Ook worden de kinderen wijzer gemaakt op het gebied van geld en sparen.