In groep 8 zullen dit jaar 25 leerlingen hun schoolloopbaan op Merlijn afronden. Juf Tessa zal deze groep begeleiden naar het voortgezet onderwijs. Lees hieronder verder over een paar van de  hoogtepunten die de kinderen in groep 8 op Merlijn meemaken.

Groep 8 - juf Tessa

Een bijzonder jaar

H├ęt laatste jaar op basisschool Merlijn, is een bijzonder jaar. De kinderen worden goed voorbereid op het voortgezet onderwijs. De geleerde kennis van de Nederlandse taal en rekenen komt allemaal nog een keer aan bod.

Leren door projecten

In groep 8 staan naast de methoden voor rekenen, taal en de vakken voor wereldori├źntatie ook andersoortige projecten gepland. Zo maken de kinderen op een andere manier kennis met de wereld dan vanuit een boek en doen een schat aan ervaringen op. Bijvoorbeeld door 'Bizzworld', een project waarbij de kinderen een eigen bedrijfje oprichten en alle ondernemerstaken leren uitvoeren.

Keuze voor vervolgonderwijs

Naar welke school voor voortgezet onderwijs gaat mijn kind? Dit is een belangrijke keuze die dit jaar gemaakt moet worden, er is daarom dan ook veel aandacht voor de overstap naar het VO. De school geeft een advies, er worden lesjesmiddagen en open dagen op de scholen voor voortgezet onderwijs bezocht en er wordt gewerkt met het werkboek 'Naar de brugklas'.

Eindtoets

In april volgt de eindtoets. Op Merlijn nemen wij de IEP-toets af. De uitslag hiervan geeft een richtlijn voor het niveau van het vervolgonderwijs. De prestaties van de leerling worden bij deze toets alleen vergeleken met de eigen leerlijn van de leerling.

Kamp en uiteraard een spetterend afscheid!

In deze groep kan een kamp natuurlijk niet ontbreken. De ervaring leert ons dan ook dat dit een niet te vergeten herinnering achterlaat. Het kamp is al ingepland en de voorbereidingen zijn in volle gang. De basisschoolperiode wordt uiteindelijk afgesloten met een knallende musical!