De kinderen van groep 7 en 8 van OBS Merlijn hebben dit jaar een recordopbrengst opgehaald van 4.528,-

De Kinderpostzegelactie heeft dit jaar € 9.401.715 euro opgebracht. kinderpostzegels

Kinderpostzegelactie 2018

160.000 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 gingen van 26 september tot en met 3 oktober langs deuren om kinderpostzegels, pleisters, tulpenbollen, shoppertassen, theepakketten en kaarten te verkopen voor het goede doel: 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis. Directeur Jeroen den Tex: "We zijn erg blij met de mooie opbrengst. Met dit bedrag kunnen we veel kinderen die niet een  veilig thuis hebben heel goed helpen. Bijvoorbeeld kinderen in Nederland die noodgedwongen in de daklozenopvang wonen."

Het succes van de Kinderpostzegelactie dit jaar is mede te danken aan het vernieuwde assortiment en de bestel-app waarmee kinderen bestellingen konden plaatsen. Met de app wordt leerkrachten tijd uit handen genomen. De Kinderpostzegelapp bleek tijdens de actieweek trending in de App- en Android store. Daarnaast konden scholen dit jaar voor het eerst kiezen voor de optie van ‘Lokaal Besteden’. Hierbij besteden zij een deel van de opbrengst aan een kinderproject bij hen in de buurt of aan kwetsbare kinderen van de eigen school. Ook dit is goed ontvangen.

Minister van Kinderpostzegels

Buddy Vedder volgt Guus Meeuwis op als geheime Minister van Kinderpostzegels. Via het Raad de Minister spel in de Kinderpostzegel bestel-app konden leerlingen raden wie de minister was om zo een schoolreis naar Duinrell voor de hele klas te winnen. Een leerling uit groep 7A van OBS Vleuterweide was een van de eersten die de minister goed had geraden en gaat in april met haar groep op schoolreis.

Dank jullie wel voor jullie geweldige inzet.

Hopelijk genieten jullie nog volop van de laatste dagen van deze heerlijke zomervakantie. Langzaamaan begint de school alweer tot leven te komen en zorgen alle meesters en juffen ervoor dat we maandag 3 september klaar zijn voor de start. Ook in de vakantie hebben we niet stilgezeten. Er is hard doorgewerkt aan het afmaken en invullen van de nieuwe website. Een website om vooral ook aan nieuwe ouders te laten zien wat een fijne goede school wij hebben met betrokken kinderen en ouders. Maar ook een plek waar veel algemene informatie over de school overzichtelijk bij elkaar staat.

Ook op Facebook kunnen we tegenwoordig natuurlijk niet ontbreken. Hier zullen wij zo nu en dan een hoogtepunt delen. Deelt u met ons mee?

Het team van Merlijn wenst jullie allemaal een heerlijke zomervakantie!

team merlijn

Tot maandag 3 september!

Welkom!!

Op woensdag 27 juni spelen we met de hele school een voorstelling spelen om te vieren dat we meedoen aan het Cultuur Magneetschool Project. De voorstelling spelen we nu definitief in de speelzaal van de Breedenborgh.